Waarom heb je mij geen Yoruba geleerd?

Waarom heb je mij onze taal niet geleerd?

Vandaag zag ik deze korte video die deel uit maakt van een korte BBC verhalenreeks ‘One culture, two generations’. Het is een openhartig gesprek tussen een Nigeriaanse moeder en haar Nigeriaanse-Engelse dochter over wat het betekent om Engels te zijn met een Nigeriaanse afkomst. Vragen zoals ‘Waarom heb je mij onze taal niet geleerd?’, ‘Is taal voor jou een belangrijk deel van cultuur en waarom?’ en ‘Is het moeilijk voor jou om geen Yoruba te kunnen praten?’

Geweldig!! Veel onderwerpen in het gesprek zijn heel herkenbaar voor de situatie van anderstaligen in Nederland! Misschien ook wel voor dialectsprekers!

Ik hoop dat jullie ook genieten van dit ‘thought provoking’ gesprek over onderwerpen die belangrijk zijn in ons werk met anders- en meertalige gezinnen.

Bron van de foto: BBC. Uit de video geknipt.

Geef een antwoord

Reacties zijn zeer welkom. Je email adres wordt niet gepubliceerd. Berichten aan mij graag via het contactformulier. Bij verplichte velden staat een *

36  ⁄    =  9

↓