Why we stay home

De COVID-19-pandemie heeft een grote invloed op onze levens, onze dagelijkse routines en die van onze kinderen. Kinderen worden gedwongen langer binnen te blijven dan ze gewend waren. Gelukkig mogen ze sinds enkele weken weer naar school en ik hoop dat dat zo blijft!

Een paar dagen geleden kwam ik het boekje ‘Why we stay home’  (Waarom we thuis blijven) tegen, geschreven door Samantha Harris en Devon Scott. Ik wou dat ik het boek eerder had gevonden, meteen na de eerste lockdown. In het boek legt Millie namelijk aan haar zusje Suzie uit waarom ze thuis moesten blijven en geeft ze een korte les over corona.

Corona uitgelegd aan kinderen in het Engels, Portugees, Spaans, Frans en Italiaans

De meeste kinderen weten inmiddels wat het coronavirus is, maar er zijn er nog die dat niet weten. Voor sommige ouders is het niet makkelijk om aan hun jonge kinderen duidelijk te uitleggen waarom ze zo lang binnen moeten blijven en wat het coronavirus is. Het boek ‘Why we stay home’   is vertaald in vijf talen en geeft ouders die deze talen spreken alsnog de mogelijkheid om dat in hun eigen taal aan hun kinderen uit te leggen. Het boek is gratis te downloaden in Braziliaans Portugees, Engels, Spaans, Frans en Italiaans op: www.millieandsuzie.com. Helaas is het er nog niet het Nederlands.

De auteurs zijn studenten geneeskunde uit Zuid-Californië. Ze delen allebei een passie voor kinderen en medisch onderwijs. Naast dit boek schreven ze andere boeken waarin ze uitleg geven over het menselijke lichaam.

Het is jammer dat het boek niet in nog meer talen bestaat. Mogelijk kunnen mensen die deze talen goed beheersen en het boek zouden willen vertalen contact opnemen met de schrijvers om daarvoor te pleiten. Zo draagt u bij aan het verspreiden van goede, leerzame én relevante  kinderboeken!

Veel plezier met het voorlezen in je eigen taal en de leuke gesprekken die dit oplevert! Door deze activiteiten groeit de woordenschat van uw kind en diens kennis van de wereld.

Bron van de afbeelding: https://www.millieandsuzie.com/ (de kaft van het boek)

Geef een antwoord

Reacties zijn zeer welkom. Je email adres wordt niet gepubliceerd. Berichten aan mij graag via het contactformulier. Bij verplichte velden staat een *

7  ⁄    =  1

↓