Recensies (reviews)

Na activiteiten van de Clínica Babilónica krijg ik soms een reactie of feedback. Soms vraag ik er expliciet om. Dat is nuttig voor mij en informatief voor mogelijke toekomstige klanten.

Mocht je dit lezen en je hebt in het verleden een cursus of workshop van mij gevolgd of met mij samengewerkt, dat zou ik het fijn vinden als je alsnog even de tijd vindt om twee vragen te beantwoorden. Het formuliertje staat <hier>!

Op deze pagina staan reacties van deelnemers aan mijn activiteiten en diensten op het gebied van meertaligheid.
De reacties van de studenten van mijn lessen Portugees vind je niet op deze pagina, maar <hier>. Vanwege privacy vermeld ik geen emailadressen.

De overall beoordeling van al mijn activiteiten op het gebied van meertaligheid

4.8
4,8 rating
4.8 out of 5 stars (based on 8 reviews)
Erg goed, uitstekend75%
Goed, ik leer hier wat25%
Matig goed, gemiddeld0%
Nog werk aan de winkel0%
Beter om dit werk maar niet meer te doen0%

1. Reacties op workshops, trainingen, cursussen, en inleidingen

Prettige middag

5,0 rating
21 oktober 2019

Misschien heb ik niet veel hele nieuwe dingen gehoord, maar toch vond ik het een prettige middag omdat we het met zijn allen weer over taal, meertaligheid etc. hadden. In het vervolg zal ik ook de website bezoeken voor meer info. Bedankt!

Serife

Aanbeveling aan alle leerkrachten

5,0 rating
21 oktober 2019

De workshop vind ik interessant en leerzaam. Het is een aanbeveling aan alle leerkrachten. Vervolg is gewenst.

Abbes

Leuke workshop

4,0 rating
21 oktober 2019

Je luistert ook goed naar onze verhalen en kan hier goed op reageren. Vooral de translanguaging was een toevoeging op wat ik al wist. Dankjewel 🙂

Anoniem

Het was weer een hele zinvolle middag

5,0 rating
21 oktober 2019

Onze 2de workshop bij Manuela. Weer nieuwe informatie over translanguaging. Hoe kunnen we binnen beleid en op de werkvloer en met ouders ervoor zorgen dat we steeds meer deze kant opgaan. Gebruik maken van alle talent! Tips voor websites met heel veel informatie en adviezen.

Anoniem

Translanguaging is bruikbaar concept

4,0 rating
21 oktober 2019

Ik vond translanguaging fijn om weer op te halen. Is voor mij een goed bruikbaar concept. Fijn al die websites. Ik ga er gebruik van maken. Dankjewel.

Nicoline

2. Reacties op het boek Taalstoornissen bij meertalige kinderen

"Een duidelijk en helder boek met veel tips. Een absolute must voor iedere logopedist."

5,0 rating
21 oktober 2015

Ik raad dit product aan
* Heldere boodschap
* Overzichtelijk
* Praktisch toepasbaar
* Volledig

ACaroline

"Een aanrader!"

5,0 rating
25 oktober 2013

In dit boek wordt veel informatie gegeven. Het belang van het spreken van de moedertaal wordt goed uitgelegd. De indeling in hoofdstukken is logisch en is goed opgebouwd: meertaligheid; meertalige mensen in Nederland; verschillende culturen; de normale taalontwikkeling, algemene en specifieke kenmerken; taalontwikkelingsstoornissen bij meertalige kinderen; diagnose en behandeling van taalstoornissen; opstellen van een behandelplan.
Het boek bevat handige formulieren en een checklist. Ook worden er materiaal- en literatuursuggesties gegeven incl. verwijzingen naar websites. De verklarende woordenlijst achterin is ook handig.
Een studieboek met veel vaktermen. Voor logopedisten zeer goed bruikbaar. Een heel aantal mensen zal de adviezen over meertalig opvoeden moeten bijstellen!
Pluspunten: Overzichtelijk

PCWE (Bol.com)

3. Reacties op mijn inzet als professional

"100% professional!"

5,0 rating
2 november 2018

Dr. Manuela Julien is een vrouw die gepassioneerd is voor haar vak en voor de betekenis van meertaligheid in de samenleving. Meertalig is namelijk ook je dialect, is ook de cultuur van je ouders en je streek of land, betekent daarmee ook sociale cohesie! En haar vak kent ze. Zie haar bijdragen aan de beroepsgroep van klinisch linguïsten en logopedisten in Nederland en Vlaanderen. Op veel HBO-opleidingen wordt haar studieboek gebruikt!

Peter

Reactie op deze recensie van Clínica Babilónica

Dank!