Recensies (reviews)

Partners bij, en deelnemers van, door mij geleide activiteiten rondom het onderwerp meertaligheid geven mij soms een reactie of feedback. Dat is nuttig voor mij en informatief voor mogelijke toekomstige klanten.

Mocht je dit lezen en je hebt in het verleden een cursus of workshop van mij gevolgd of met mij samengewerkt, dat zou ik het fijn vinden als je alsnog even de tijd vindt om twee vragen te beantwoorden. Het formuliertje staat <hier>!

Op deze pagina staan reacties van deelnemers aan mijn activiteiten en diensten op het gebied van meertaligheid. De recensies van de studenten van mijn lessen Portugees vind je niet op deze pagina, maar <hier>. Vanwege privacy vermeld ik geen emailadressen. Deze zijn wel bij mij bekend.

De overall beoordeling van al mijn activiteiten op het gebied van meertaligheid, inclusief meertaligheid en taalstoornissen (dus 1 t/m 3)

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Erg goed, uitstekend100%
Goed, ik leer hier wat0%
Matig goed, gemiddeld0%
Nog werk aan de winkel0%
Beter om dit werk maar niet meer te doen0%

1. Reacties op workshops en inleidingen Taalontwikkelingsstoornis (TOS) en meertaligheid

2. Reacties op het boek Taalstoornissen bij meertalige kinderen

"Een duidelijk en helder boek met veel tips. Een absolute must voor iedere logopedist."

5,0 rating
21 oktober 2015

Ik raad dit product aan
* Heldere boodschap
* Overzichtelijk
* Praktisch toepasbaar
* Volledig

ACaroline

"Een aanrader!"

5,0 rating
25 oktober 2013

In dit boek wordt veel informatie gegeven. Het belang van het spreken van de moedertaal wordt goed uitgelegd. De indeling in hoofdstukken is logisch en is goed opgebouwd: meertaligheid; meertalige mensen in Nederland; verschillende culturen; de normale taalontwikkeling, algemene en specifieke kenmerken; taalontwikkelingsstoornissen bij meertalige kinderen; diagnose en behandeling van taalstoornissen; opstellen van een behandelplan.
Het boek bevat handige formulieren en een checklist. Ook worden er materiaal- en literatuursuggesties gegeven incl. verwijzingen naar websites. De verklarende woordenlijst achterin is ook handig.
Een studieboek met veel vaktermen. Voor logopedisten zeer goed bruikbaar. Een heel aantal mensen zal de adviezen over meertalig opvoeden moeten bijstellen!
Pluspunten: Overzichtelijk

PCWE (Bol.com)

3. Reacties op mijn inzet als professional

"100% professional!"

5,0 rating
2 november 2018

Dr. Manuela Julien is een vrouw die gepassioneerd is voor haar vak en voor de betekenis van meertaligheid in de samenleving. Meertalig is namelijk ook je dialect, is ook de cultuur van je ouders en je streek of land, betekent daarmee ook sociale cohesie! En haar vak kent ze. Zie haar bijdragen aan de beroepsgroep van klinisch linguïsten en logopedisten in Nederland en Vlaanderen. Op alle HBO-opleidingen wordt haar studieboek gebruikt!

Peter

Reactie op deze recensie van Clínica Babilónica

Dank!