Informação útil

Woorden, vocabulaire, leren kan op een moderne manier met het online programma WRTS. Dit wordt ook veel door scholieren gebruikt. Op de website van WRTS maak je eerst een account aan, waarna je uit verschillende bronnen elders een woordenlijst kunt inladen. Het meest leerzaam is om de woorden er zelf in te typen, want dat kan ook! Website van WRTS: http://www.wrts.nl. Woorden uit verschillende hoofdstukken van onze methode vind je op http://www.woordjesleren.nl.

Galgje spelen? Dat kan ook in het Portugees en heet dan “Jogo da forca“. Met een beetje basisvocabulaire hangt je tegenspeler al gauw!

Voor IPhones en telefoons met Android bestaat een Scrabble-achtig spelletje met de naam WordFeud. Nadat je jezelf hebt geregistreerd kun je een spel beginnen tegen bekende of onbekende tegenstanders. Ook kun je hier Portugees kiezen als taal waarin je wilt spelen. Je moet eerst de spelnaam van je vrienden of mede-cursisten weten om ze te kunnen kiezen.

Wil je snel alle vervoegingen van een werkwoord zien? Dat kan op de website ‘Conjuga-me‘. Zeker handig bij die onregelmatige werkwoorden!

Zoek je een tolk/vertaler? Dan kun je goed terecht bij Portaal Training van Roelien de Nood, in Utrecht. In de buurt van Wageningen kun je langs gaan bij Tradunidos waarbij meerdere tolk/vertalers zijn aangesloten.

Zoek je naar Portugeestalige cultuur in de buurt? Misschien zie je hier iets leuks tussen:

7 oktober 2017 Cristina Branco Brussel – La Tentation
12 oktober 2017 Ana Moura Utrecht – Vredenburg
13 oktober 2017 Carminho Amsterdam – Muziekgebouw aan het IJ
29 november 2017 Mariza Utrecht – Vredenburg
30 november 2017 Mariza Eindhoven – Muziekgebouw Frits Philips
28 februari 2018 Gisela João Utrecht – Vredenburg

Kijk ook eens hier: http://brazilianblend.nl/concertagenda.html

Toevoegingen voor deze bladzijde? Geef ze me door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *