Informação útil

Woorden, vocabulaire, leren kan op een moderne manier met het online programma WRTS. Dit wordt ook veel door scholieren gebruikt. Op de website van WRTS maak je eerst een account aan, waarna je uit verschillende bronnen een woordenlijst kunt inladen. Het meest leerzaam is om de woorden er zelf in te typen, want dat kan ook! Woorden uit verschillende hoofdstukken van ons lesboek vind je op http://www.woordjesleren.nl.

Galgje spelen? Dat kan ook in het Portugees en heet dan “Jogo da forca“. Met een beetje basisvocabulaire hangt je tegenspeler al gauw!

Voor IPhones en telefoons met Android bestaat een Scrabble-achtig spelletje met de naam WordFeud dat je ook in het Portugees kunt spelen. Nadat je jezelf hebt geregistreerd kun je een spel beginnen tegen onbekende of bekende  tegenstanders. In het laatste geval moet je eerst de spelnaam van je tegenspeler weten om hem/haar te kunnen kiezen.
Helaas heeft het spel geen goede taalles gehad: het keurt sommige niet-bestaande woorden goed, en omgekeerd, sommige correcte woorden af…

Wil je snel alle vervoegingen van een werkwoord zien? Dat kan op de website ‘Conjuga-me‘. Zeker handig bij die onregelmatige werkwoorden!

Zoek je een tolk/vertaler? Dan kun je goed terecht bij Portaal Training van Roelien de Nood, in Utrecht. In de buurt van Wageningen kun je langs gaan bij Tradunidos waarbij meerdere tolk/vertalers zijn aangesloten.

Als je niet meer uit je woorden komt, kan soms de onomatopee je te hulp schieten. Let wel, Portugeestalige oren maken er soms iets anders van dan wij doen! Geluiden uitspreken in het Portugees

Pão pão, queijo queijo! Deze en meer (voor ons grappige) Portugese uitdrukkingen. Leuk!

Zoek je naar Portugeestalige cultuur in de buurt? Misschien zie je hier iets leuks tussen:

 6 december 2018 Fábia Rebordão Tivoli-Vredenburg, Utrecht
 24 februari 2019 Mariza Tivoli-Vredenburg, Utrecht
 22 april 2019 Cristina Branco Tivoli-Vredenburg, Utrecht

Kijk ook eens hier: http://brazilianblend.nl/concertagenda.html

En als je van Braziliaanse muziek houdt, dan wil je ook weten wat ze nou eigenlijk precíes zingen. Kijk dan eens op de website ‘Letras’ (klik op het plaatje). Daar vindt je de teksten van heel veel liedjes. De muziek wordt er naast afgespeeld.

Maar je kunt ook zelf gaan zingen natuurlijk. Dat doet het Utrechtse koor ‘Zumba’. Die waren zelfs in Brazilië aan het zingen:

Toevoegingen voor deze bladzijde? Geef ze me door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *