Informação útil – handige info

Woorden, vocabulaire, leren kan op een moderne manier met het online programma WRTS. Dit wordt ook veel door scholieren gebruikt. Op de website van WRTS maak je eerst een account aan, waarna je uit verschillende bronnen een woordenlijst kunt inladen. Het meest leerzaam is om de woorden er zelf in te typen, want dat kan ook! Woorden uit verschillende hoofdstukken van ons lesboek vind je op http://www.woordjesleren.nl. Het op de computer te installeren programma Teach2000 biedt dezelfde functies.

Galgje spelen? Dat kan ook in het Portugees en heet dan “Jogo da forca“. Met een beetje basisvocabulaire hangt je tegenspeler al gauw!

Voor IPhones en telefoons met Android bestaat een Scrabble-achtig spelletje met de naam WordFeud dat je ook in het Portugees kunt spelen. Nadat je jezelf hebt geregistreerd kun je een spel beginnen tegen onbekende of bekende  tegenstanders. In het laatste geval moet je eerst de spelnaam van je tegenspeler weten om hem/haar te kunnen kiezen.
Helaas heeft het spel geen goede taalles gehad: het keurt sommige niet-bestaande woorden goed, en omgekeerd, sommige correcte woorden af…

Duolingo is een internetplatform waarop gebruikers gratis talen kunnen leren, waaronder Portugees. Je maakt een account aan en via gerichte opdrachten, toetsen en ‘uitdagingen’ word je bezig gehouden. Je kunt een app downloaden voor je telefoon om daarop te werken.

Wil je snel alle vervoegingen van een werkwoord zien? Dat kan op de website ‘Conjuga-me‘. Zeker handig bij die onregelmatige werkwoorden!

Als je niet meer uit je woorden komt, kan soms de onomatopee je te hulp schieten. Let wel, Portugeestalige oren maken er soms iets anders van dan wij doen! Geluiden uitspreken in het Portugees

Pão pão, queijo queijo! Deze en meer (voor ons grappige) Portugese uitdrukkingen. Leuk!

Zoek je naar Portugeestalige cultuur in de buurt? Misschien zie je hieronder iets leuks tussen.

Muziek

Kijk ook eens hier: http://brazilianblend.nl/concertagenda.html

En als je van Braziliaanse muziek houdt, dan wil je ook weten wat ze nou eigenlijk precíes zingen. Kijk dan eens op de website ‘Letras’ (klik op het plaatje). Daar vindt je de teksten van heel veel liedjes. De muziek wordt er naast afgespeeld.

Nijmegen. Vatapá is een Nederlandse groep die Braziliaanse choro en samba speelt. Vatapá speelt iedere 2de zondag van de maand in Café De Kroon in Nijmegen. Elke maand nodigen ze bekende professionele musici uit de Nederlandse Braziliaanse muziekscéne uit om mee samen te spelen.

Winkels in de buurt

VELP: Está Bem, Enkweg 27, 6881 LX Velp, verkoopt producten uit Brazilië, Portugal en Angola. Telefoon: 06 10410366.

Op deze site Saudades de Portugal vind je informatie van een Portugal-enthousiasteling over nog meer winkeltjes / restaurantjes met Portugese producten.

Restaurants in de buurt

Ken ik (nog) geen…

Toevoegingen voor deze bladzijde? Geef ze me door!

Geef een antwoord

Reacties zijn zeer welkom. Je email adres wordt niet gepubliceerd. Berichten aan mij graag via het contactformulier. Bij verplichte velden staat een *

9  ×    =  27

↓